Nederlands


Wie kan een motorfiets Leasen/Renten?

Leasing en Renting zijn financieringswijzen die enkel bestemd zijn voor professionelen en professioneel gebruik. Met andere woorden enkel vennootschappen, zelfstandigen en personen die een vrij beroep uitoefenen kunnen ervan gebruik maken.


Wat kan in het pakket opgenomen worden?

De Triumph motor van Uw keuze, de accessoires die U voor de motor selecteert en de motorkledij van de gebruiker.


Wat zijn de verschillen tussen Leasing en Renting?

Bij een Leasing is de aankoopoptie tussen of gelijk aan 1% en 15% van de nieuwwaarde van de motor met zijn accessoires. Boekhoudkundig wordt het kapitaal afgeschreven op de balans (actief: leasing en soortgelijke rechten).

In financiële Renting bedraagt de aankoopoptie tussen of gelijk aan 16% en 20% van de nieuwwaarde van de motor en zijn accessoires. Boekhoudkundig wordt de huur geboekt in de resultatenrekening onder de rubriek “vaste kosten”. 


Wat zijn de voor- en de nadelen van Leasing:

+ On balance in boekhouding

+ Geen voorfinanciering van de BTW

+ Lage aankoopoptie

+ Hoge meerwaarde bij verkoop

+ Mogelijkheid om een voorschotbetaling te doen (inbreng van extra kosten op het einde van het boekjaar, lagere             huursommen en lagere intrestlasten)


- Afschrijving meestal 5 jaar (=economische levensduur)

- Lage aankoopoptie= hoge meerwaarde bij verkoop (wordt belast)

- Hoge terugbetaling = hoge maandelijkse Cash Out


Wat zijn de voor- en nadelen van Renting:

+ Off balance in boekhouding

+ Geen voorfinanciering van de BTW

+ Interessante aankoopoptie

+ Verlaagde Cash Out omwille van de hogere aankoopoptie

+ Uitstel van betaling van de BTW op de aankoopoptie

+ Off Balance, geen afschrijving dus vrije keuze van de looptijd

+ Beperking van de meerwaarde bij aankoop, dus beperking van Belastbare Winst

+ Mogelijkheid om een voorschotbetaling te doen (inbreng van extra kosten op het einde van het boekjaar, lagere huursommen en lagere intrestlasten)


-Hogere aankoop dan bij financiële Leasing


Hoe zit het fiscaal?

Je kan je kosten gerelateerd met een bedrijfsmotor 100% inbrengen. Afschrijvingen, verzekeringen, onderhoudskosten, belasting bij in gebruikstelling en wegenbelasting vallen daaronder. De voorwaarde is dat de bedrijfsmotor minstens voor een deel gebruikt voor  beroepsmatige verplaatsingen.


Is specifieke motorkledij fiscaal aftrekbaar?

Letterlijk alle motorkledij is fiscaal aftrekbaar. De kosten van de aankoop van een helm, oordoppen, halsdoek, thermisch ondergoed, handschoenen, jas, broek, regenpak en schoenen en/of  laarzen kunnen dus fiscaal afgeschreven worden ook indien die niet deel uitmaken van de Leasing/Renting overeenkomst (bijvoorbeeld als U een van deze componenten naderhand vervangt of bijkoopt). In de jas dienen CE gekeurde protectoren te zijn ingebouwd; de schoenen of laarzen dienen minstens de enkels te beschermen. Voor alle kledij geldt de regel dat de motorkledij dient aangeschaft te zijn in een erkende motorspeciaalzaak. 


Wat met onderhoud, verzekering, rijtaks?

Het onderhoud, de verzekering, de inschrijving van de motor en de rijtaks zijn ten koste van de huurder maar zijn fiscaal aftrekbaar.


Hoeveel brandstof verbruikt een motorfiets?

-Het reële brandstofverbruik van een Triumph ligt veel lager dan bij een wagen. In de praktijk is een  gemiddeld verbruik, afhankelijk van het gekozen model, tussen de 4 en de 6 liter per 100 kilometer voor een Triumph normaal.


Is het ter beschikking stellen van een bedrijfsmotor aan een medewerker  interessant?

Er zijn verschillende argumenten om dit heel interessant te vinden.

-Indien U de bedrijfsmotor als een deel van de verloning beschouwd kost U dit slechts een fractie van een voor de werknemer  vergelijkbare loonsverhoging.

-De werknemer krijgt van U een voordeel dat hij bij een andere werkgever niet meteen  vindt, daardoor is hij beter aan Uw bedrijf gebonden is.

- De werknemer kent geen files en parkeerproblemen meer. En dat zowel voor woon-werk verkeer als verplaatsingen binnen de werkuren.

-De effectieve brandstofkost ligt lager want daar waar een wagen in de file staat gebruikt de motor zijn brandstof om ondanks de verkeersdrukte efficiënt vooruit te komen. 


Welke motoren kan ik Leasen/Renten?

Via motoleasing.be kan je elk model van het Triumph Motorcycles gamma Leasen of Renten.

Het gamma  wordt U voorgesteld op de Voertuigenlijst pagina van deze site. Meer informatie over deze motoren en hun accessoires vindt U op de website van Triumph Motorcycles.


Hoe kies ik een motor en accessoires?

Er zijn veel elementen die een rol spelen bij het kiezen van een motor. Onder andere het gebruik dat U voor de motor voor ogen heeft is een belangrijke factor. Laat U bij twijfel altijd adviseren door een specialist. Motoleasing.be heeft  meer dan 100 jaar ervaring in de motor branche en stelt die geheel tot Uw dienst.


Waar kan ik terecht om mijn Triumph te Leasen/Renten?

Triumph Wevelgem is de initiatiefnemer van motoleasing.be . U kan steeds  terecht in onze meer dan 500 vierkante meter grote showroom. Bezoek voor meer gegevens over de geografische ligging van Triumph Wevelgem de contactpagina.


Waar kan ik mijn Triumph laten onderhouden?

Triumph Wevelgem heeft een compleet uitgeruste werkplaats en vakkundig personeel in dienst. Onderhoudsbeurten of herstellingen worden op afspraak uitgevoerd. Indien nodig is een vervangmotor beschikbaar. Het spreek vanzelf dat U bij elke officiële Triumph dealer terecht kan voor het onderhoud of de herstelling van Uw motor.


Ik heb een motor die ik wil overlaten. Kan dat?

Triumph Wevelgem helpt U graag om Uw huidige motor tegen aantrekkelijke voorwaarden te verkopen. Meer details daarover vertellen we U graag in onze showroom.


Wat is Triumph Wevelgem?

Triumph Wevelgem is een divisie van Motoparts nv, een bedrijf dat reeds 30 jaar actief is in de motorbranche.  Triumph Wevelgem is exclusief dealer van Triumph Motorcycles en beschikt over een 500 vierkante meter grote showroom met daarnaast een professioneel uitgeruste werkplaats.  Elke medewerker van Triumph Wevelgem is een gepassioneerde motorrijder en samen stellen ze  110 jaar motorervaring ten dienste van de klant. Lees meer over Triumph Wevelgem op de website van het bedrijf.
Copyright Triumph Wevelgem